Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Αλληλεγγύη στον Βοτανικό κήπο στην Πετρούπολη!

Μέσα στο μεσοκαλόκαιρο, με τις φωτιές να καίνε απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα, το τοπικό κράτος της Πετρούπολης μακρύ χέρι του επιτελικού κράτους, με μπουλντόζες και ΜΑΤ εκκαθάρισε απ' τον Βοτανικό Κήπο τα ζιζάνια που απειλούν τη θεσμική κανονικότητα. Πιστεύουμε πως τέτοιες επιθέσεις θα δεχτεί η κοινωνία σε όλα τα επίπεδα. Το μέλλον έχει πολλή ξηρασία! 

Η δικιά μας συλλογικότητα γεννήθηκε σχεδόν την ίδια εποχή με τη δικιά σας, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Με το κοινωνικό κύμα και την βούληση των πολλών συντρόφων να υπερασπιστούν τους δημόσιους χώρους, να δημιουργήσουν ανθρώπινες κοινότητες πέρα απ' τις εμπορευματικές σχέσεις του κεφαλαίου, σαν προπλάσματα μιας κοινωνίας ισότητας και ελευθερίας. Διανύσαμε δρόμους παράλληλους και διαφορετικούς αλλά πάντα είχαμε το νου και την καρδιά κοντά σας! 

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή κυβερνητικής καταστολής, σας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και πιστεύουμε ότι μέσα από τα αποκαΐδια, στις ρωγμές αυτής της πόλης, θα σαλέψουν οι μίσχοι από τα λουλούδια, του νέου Βοτανικού Κήπου. Η ζωή συνεχίζεται! Θα νικήσουμε!

Βύρωνας, 28 Ιουλίου 2023 

η Συνέλευση του ΚΠΚΒ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου