Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Πέμπτη 18 Ιούλη: Cine Λαμπηδόνα - "Libertarias" (Ελευθεριακές)

 

Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα σας καλεί την Πέμπτη 18/7/24 στις 9.00μμ στη Λαμπηδόνα (Άλσος Αγίας Τριάδας - Βύρωνας). Θα προβάλουμε την δραματική ιστορική περιπέτεια "Libertarias" (Ελευθεριακές) σε σκηνοθεσία Vicente Aranda, 1996. Παίζουν:Ana Belén, Victoria Abril, Ariadna Gil

18 Ιούλη 1936. Ο στρατός στασιάζει κατά της κυβέρνησης του Λαϊκού Μετώπου της Ισπανίας πυροδοτώντας ταυτόχρονα τον εμφύλιο πόλεμο και την κοινωνική επανάσταση. Στην Βαρκελώνη οι αναρχικές πολιτοφυλακές κερδίζουν την μάχη και κυριαρχούν στην πόλη. Μια αφελής νεαρή καλόγρια (Ariadna Gil), στην προσπάθειά της να σωθεί από την επαναστατική βία καταφεύγει σε έναν οίκο ανοχής. Εκεί εισβάλλει μια γυναικεία πολιτοφυλακή επιχειρώντας να στρατολογήσει τις ιερόδουλες. Η επικεφαλής της πολιτοφυλακής (Ana Belén) παίρνει υπό την προστασία της την καλόγρια η οποία ακολουθεί έτσι την εκστρατεία των πολιτοφυλακών προς την Σαραγόσα. Οι θρησκευτική της πίστη μπλέκεται με την νέα επαναστατική, σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον όπου αδελφώνονται γυναίκες της πιο διαφορετικής προέλευσης, ενώ η μάχη κατά του φασισμού διεξάγεται παράλληλα με αυτήν για την ισότητα των φύλων.

Προτείνουμε στους φίλους και τις φίλες που θα ήθελαν να γνωρίσουν το ιστορικό πλαίσιο, να παρακολουθήσουν το Β' μερος της video-παρουσίασής μας για την κοινωνική επανάσταση στην Ισπανία στο YouTube πριν δουν την ταινία.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ZXNoFZHJx30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου