Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Κοινωνικό σχολείο/Μαθήματα αλληλεγγύης Αφισακι






Ως Κοινωνικό-Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, συντονιζόμενοι με τις αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες και τις ως τώρα προσπάθειες, απευθυνόμαστε σε καθηγητές/-τριες, μαθητές/-τριες και γονείς για να φτιάξουμε ομάδα ενισχυτικής διδασκαλίας  και εκπαίδευσης σε μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της περιοχής μας.

Ως ελάχιστη έκφραση των αξιών της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, σε μια εποχή που όλα τα κοινωνικά δικαιώματα συντρίβονται για να σωθεί ένα χρεοκοπημένο σύστημα. Πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη δεν είναι η απλήρωτη εργασία για να πλουτίζουν επιτήδειοι («εθελοντισμός» τύπου ολυμπιακών αγώνων), δεν είναι «επαγγελματική» ενασχόληση πολλών ΜΚΟ που ροκανίζουν κρατικά κονδύλια. Αντίθετα, για μας, η πραγματική αλληλεγγύη ήταν, είναι και θα είναι κοινωνική! Θέλουμε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!

Καλούμε:
Όλους τους καθηγητές και τις καθηγήτριες, τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και τους γονείς της περιοχής μας, το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 6 μμ στη Λαμπηδόνα (άλσος Αγίας Τριάδας) για να συζητήσουμε και να δημιουργήσουμε ομάδα μαθημάτων αλληλεγγύης/κοινωνικού σχολείου που θα προσφέρει ενισχυτική διδασκαλία σε όσο το δυνατόν πιο πολλά μαθήματα.

Θέλουμε να φτιάξουμε μια συνολική δομή, όπου ο καθένας και η καθεμιά μας θα προσφέρει ό,τι μπορεί και θα λαμβάνει ό,τι έχει ανάγκη στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και ευρύτερα. Είτε είμαστε δάσκαλοι/ες-καθηγητές/τριες, είτε υπάλληλοι, μάστορες, τεχνίτες ή «απλά» άνθρωποι με δεξιότητες, μπορούμε να συμβάλουμε σε μια κοινότητα αλληλεγγύης, συζήτησης και δράσης. Δεν θέλουμε μια θολή «κοινωνική προσφορά» που δεν αμφισβητεί μια κοινωνία φτώχειας, αλλά τη συνολική προσφορά του καθενός και της καθεμιάς σε μια κοινότητα αγώνα που μας βοηθάει να διαμορφώσουμε εμάς και τον κόσμο μας, τους όρους μιας καλύτερης ζωής για μας και τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου