Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Κάλεσμα και αφισάκι για την πορεία ανέργων




«ΖΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ..»
Το κενό..
1.000.000 «φαντάσματα» ανέργων  κινούνται στο εργασιακό υπερπέραν. 2.000.000 είναι οι εργαζόμενοι που εργάζονται είτε περιστασιακά, είτε σε part-time είτε αλλάζουν κλάδους απασχόλησης. Οι περισσότεροι  καν δεν περιλαμβάνονται στα σωματεία τους  τα οποία διαχωρίζουν τους  εργαζόμενους και τους «μισοεργαζόμενους»,   τους ντόπιους και  τους αλλοδαπούς, ενώ άλλα ζητούν συγκεκριμένο αριθμό ετών εργασίας  ή ακόμα και «συστάσεις». Όμως η μηχανή του κιμά που ονομάζεται «διαρθρωτικές αλλαγές στον τομέα της εργασίας» μας περιμένει όλους, έναν, έναν κάθε φορά.


..εμείς θα το γεμίσουμε..
Η Πρωτοβουλία για δημιουργία ομάδας ανέργων - ελαστικά εργαζόμενων Βύρωνα και γύρω περιοχών απευθύνεται τόσο σε ντόπιους όσο και αλλοδαπούς άνεργους,  ελαστικά απασχολούμενους, και επισφαλείς εργαζόμενους.  Σκοπεύουμε να συζητήσουμε και να δράσουμε για θέματα που απασχολούν όλους μας. Όπως για το ρεύμα, το νερό, τη στέγη, την υγειονομική ασφάλιση, τα είδη πρώτης ανάγκης, τους παιδικούς σταθμούς. Την διεξαγωγή μαθημάτων σε συνεργασία με καθηγητές, δασκάλους, παιδαγωγούς σε προγράμματα που από κοινού θα αποφασίζουμε. Την δημιουργία σε τακτική βάση συλλογικής κουζίνας σε συνεργασία με μάγειρες. Την μεταμόρφωση του αναψυκτηρίου της Λαμπηδόνας σε πραγματικό κοινωνικό κέντρο, με εναλλακτική πρόταση για τον πολιτισμό, σε συνεργασία με ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, καλλιτέχνες κ.α.
..μαζί με..

Επιδιώκουμε τον συντονισμό με άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Καλούμε σε ένα συνολικό ρεύμα τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και συνολικά, με επιτροπές εργαζομένων-ανέργων, στέκια, συνελεύσεις και πρωτοβάθμια σωματεία να αγωνιστούμε από κοινού για
·         Μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μείωση των αποδοχών. Εργασία - αξιοπρέπεια για όλους.
·         Μείωση και στη συνέχεια διατίμηση στα είδη πρώτης ανάγκης.
·         Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·         Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κατάργηση του ορίου ενσήμων για σφράγιση των βιβλιαρίων, δωρεάν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς για όλους.
·         Για να δούμε αν «λεφτά υπάρχουν», και «που πήγαν τα λεφτά», διεκδικούμε το άνοιγμα των οικονομικών βιβλίων σε τράπεζες, ΑΕ, ΕΠΕ, offshore όπως και την κατάργηση των κατάπτυστων άρθρων 44 και 99.

Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, ελαστικά εργαζόμενος, μόνος του
Κοινωνικό και Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα
Πρωτοβουλία για δημιουργία ομάδας ανέργων-ελαστικά απασχολούμενων Βύρωνα και γύρω περιοχών

Πάρκο Αγίας Τριάδας, αναψυκτήριο «Λαμπηδόνα»
Τηλέφωνο: 6984-146037

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου