Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ, 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, 12 μ.μ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ

«Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Εάν οποιαδήποτε κοινότητα […]
έχει την εντύπωση ότι μπορεί να μετατραπεί σε γαλατικό χωριό
και να εφαρμόσει […] δικό του δίκαιο αυτό δεν πρόκειται να περάσει»
«… οι συλλήψεις σε τέτοιο επίπεδο ποινικής αξιολόγησης
δεν γίνονται πανηγυρικά, μέρα μεσημέρι,
παρουσία όλων των κατοίκων και δεν προαναγγέλλονται».
Δηλώσεις του υπουργού μαφίας και καταδρομικών επιχειρήσεων, Ν. Δένδια,
για τη σύλληψη των δύο 40χρονων στις Σκουριές Χαλκιδικής

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι της Β.Α. Χαλκιδικής αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια του κράτους και της «Ελληνικός Χρυσός» (θυγατρική της Eldorado Gold και του ομίλου Μπόμπολα) για την εγκατάσταση μεταλλείων εξόρυξης χρυσού στα δάση του όρους Κάκκαβος, ισοδύναμη με τον αφανισμό της φύσης και των χωριών, για τα κέρδη του κεφαλαίου, που αγοράζει για «πενταροδεκάρες» τον κοινωνικό και φυσικό πλούτο των κατοίκων στις Σκουριές. 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο ανυποχώρητος αγώνας των κατοίκων βρίσκεται αντιμέτωπος από την πρώτη στιγμή με την, διαρκώς αναβαθμιζόμενη, κρατική καταστολή. Τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας των αγωνιστικών κινητοποιήσεων στην περιοχή, και με αφορμή το πρόσφατο σαμποτάζ στις υποδομές της εταιρίας στις Σκουριές τη νύχτα της Κυριακής 17 Απρίλη, εξαπολύεται μια ευρείας κλίμακας τρομοκρατική επιχείρηση, η οποία συνοδεύεται από μαζικές ποινικές διώξεις αγωνιζόμενων κατοίκων.
Τα ξημερώματα της Τετάρτης, λίγο μετά τις 03:00, οι ένστολοι φρουροί της λεηλασίας των αφεντικών, υιοθέτησαν και μεθόδους Γκεστάπο. Δύο ομάδες αστυνομικών ταυτόχρονα έκαναν συλλήψεις δύο ανδρών, από τους 20 κατοίκους που κατηγορούνται για την επίθεση στις Σκουριές. Προσπάθησαν να εισβάλουν στο σπίτι του ενός συλληφθέντος, σπάζοντας την πόρτα με λοστό, κι έσπασαν την πόρτα του σπιτιού του δεύτερου με κλωτσιά και τον συνέλαβαν και μπροστά στην οικογένειά του.
Στόχος είναι η εξάλειψη της σθεναρής αντίστασης και η παράδοση ενός ασφαλούς πεδίου -χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις, με «τάξη και ασφάλεια»- στην εταιρία, για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών της.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ,  

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, 12 μ.μ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου