Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Δελτιο τυπου και Φωτο απο την πεζοπορία στον Υμηττό



Πεζοπορία και Γνωριμία με τον Υμηττό – οι εντυπώσεις…



Το πρωί της Κυριακής 21 Απριλίου, περίπου 50 φίλοι και φίλες που ήρθαν από τις κοντινές περιοχές του Βύρωνα και της Καισαριανής, αλλά και από πιο μακρινά μέρη – μεταξύ των οποίων και το Salisbury της Αγγλίας – συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από τα γήπεδα του Κουταλά, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Κοινωνικού-Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα, του Οικολογικού Εργαστηρίου Καισαριανής και της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βύρωνα για τη διάσωση του Υμηττού, για πεζοπορία και γνωριμία με τον Υμηττό.

Η διαδρομή μας ξεκίνησε κατά τις 10.30 και λίγο αργότερα, στην πρώτη στάση, πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση σχετικά με το φυσικό οικοσύστημα του Υμηττού και τους κινδύνους που το απειλούν, από τη δασολόγο Νατάσα Πέτρου-Βαρουχάκη και τον πολεοδόμο Πάνο Τότσικα. Κατά τη διάρκειά της, τονίστηκε η ανάγκη οι κάτοικοι των περιοχών μας να επαγρυπνούν ιδιαίτερα, στην περίοδο που διανύουμε, σχετικά με την τύχη των προσφυγών κατά του νέου Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού, αλλά και με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για αυτοκινητοδρόμους με ανισόπεδους κόμβους και σήραγγες μέσα στις προστατευόμενες περιοχές του βουνού, που όπως φαίνεται επανέρχονται στο προσκήνιο.

Μετά τη σύντομη συζήτηση που ακολούθησε, η πορεία μας συνεχίστηκε, μέσα από τοπία μεγάλης φυσικής ομορφιάς και εξαιρετικής θέας προς όλο το λεκανοπέδιο, ώσπου, μετά από 2 περίπου ώρες πορείας, φτάσαμε στον προορισμό μας – σε μικρή απόσταση από την κορυφή του Υμηττού. Ύστερα από σύντομη ανάπαυση εκεί, ακολούθησε άλλη 1,5 ώρα κατάβασης που μας επανέφερε στο σημείο εκκίνησης, απ’ όπου και αποχωρήσαμε. Όσοι από τους περιπατητές κουράστηκαν νωρίς, αποχώρησαν από τις εναλλακτικούς δρόμους με τους οποίους διασταυρωθήκαμε κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Οι περισσότεροι όμως έμειναν ως το τέλος, επιδεικνύοντας όλοι, ακόμα και όσοι δεν ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με το περπάτημα στο βουνό, εξαιρετική φυσική αντοχή και καλή διάθεση.

Δεδομένου ότι η πεζοπορία μας αυτή υπήρξε μια εμπειρία υπέροχη, αναζωογονητική και εποικοδομητική για όλους, ευελπιστούμε να διοργανώσουμε ξανά, στο άμεσο μέλλον, παρόμοιες εκδηλώσεις που θα μας επιτρέψουν να γνωριστούμε ακόμα καλύτερα με το όμορφο βουνό που έχουμε δίπλα μας, προσφέροντας παράλληλα μια καλή ευκαιρία για αναψυχή και επαφή με τη φύση.
 

Μαζευόμαστε σιγά σιγά στο σημείο συνάντησης





Η ανάβαση πρός την κορυφή ξεκίνησε...






Πρώτη στάση και ενημέρωση απο την δασολόγο Ν.Βαρουχακη και  τον πολεοδόμο  Πάνος Τότσικα


 Η ''αποστολή'' ειναι έτοιμη να ξεκινήσει ξανά...


 ''Οργωνοντας'' τις πλαγίες




Η θέα της πόλης απο ψήλα!






Πρός την κορυφή...






 Η αποστολή έφτασε στην κορυφή!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου