Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Στήριξη στο αγώνα των εργαζομένων στα πεντάμηνα

Το Κ.Π.Κ.Β δηλώνει την στήριξη, την αμέριστη συμπαράσταση καθώς και την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων στα πεντάμηνα που μόλις εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησε. 

Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων στα «πεντάμηνα»και συμβασιούχων Αττικής
Από την ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ στο Υπουργείο Εργασίας 16/12/2015

Κάτω από τα χριστουγεννιάτικα φώτα του δρόμου, στην καρδιά του Κέντρου της Αθήνας, στην κατασκήνωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, πραγματοποιήθηκε η νέα συνέλευση του συντονιστικού εργαζομένων – απολυμένων – προσωρινά απασχολούμενων στην κοινωφελή εργασία, σωματείων εργαζομένων στους ΟΤΑ και της συλλογικότητας ΑΤΤΑCK κατά της ανεργίας και της επισφάλειας.

Ήδη από χθες 15/12/2015 έχουν στηθεί σκηνές και εργαζόμενοι διαμένουν έξω από το Υπουργείο Εργασίας μέχρι την οριστική λύση για την παραμονή τους στην εργασία. Στη συνέλευση ενημερωθήκαμε για τη κατάληψη στο Δημαρχείο Καλλιθέας που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία, και μόλις πριν από λίγο στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέου Ηρακλείου μετά από απαίτηση των πενταμηνιτών πάρθηκε απόφαση για κλείσιμο του Δήμου την Παρασκευή 18/12/2015.
Αποφασίστηκε ομόφωνα η παραμονή μας έξω από το Υπουργείο Εργασίας με στήριξη των Δήμων της πρωτεύουσας μέχρι να δοθεί τέλος στο εμπαιγμό και στην κοροϊδία της κυβέρνησης.

Για την Πανελλαδική κάλυψη και υποστήριξη του αγώνα μας προτάθηκε το συμβολικό στήσιμο άδειων σκηνών έξω από τα Δημαρχεία, τα γκαράζ, τους τοπικούς ΟΑΕΔ και οπουδήποτε αλλού. Η κίνηση αυτή με τον ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα για την υποστήριξη των συναδέλφων που στα μέσα του Δεκέμβρη διαμένουν σε αντίσκηνα αφήνοντας τις οικογένειες τους για τον συνολικό αγώνα του κινήματος των 5μηνιτών είναι απαραίτητη. Οι σκηνές θα φωτογραφίζονται, θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο συντονιστικό και θα αναρτώνται τόσο στο διαδίκτυο όσο και στο τοίχο αλληλεγγύης που θα στηθεί από αύριο δίπλα στις σκηνές μας.

Καλούμε όλες τις κοινωνικές ομάδες, όλα τα συνδικαλιστικά όργανα, όλους τους εργαζομένους ή μη και ολόκληρη την κοινωνία να σταθεί δίπλα μας σε αυτό τον αγώνα, δείχνοντας την έμπρακτη συμπαράσταση για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας για μόνιμή και σταθερή δουλειά για όλους.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

  • Παραμονή στην δουλειά. Δουλειά και όχι δουλεία! Σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς. 
  • Απαιτούμε όλα τα προβλεπόμενα από την εργασιακή νομοθεσία! Αμοιβή με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
  • Μόνιμο προσωπικό στους Δήμους και σε όλο το δημόσιο για ποιοτικές- δωρεάν υπηρεσίες και δομές, που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
  • Καμία ιδιωτικοποίησή άμεση η έμμεση.
Είμαστε αποφασισμένοι!!
Είμαστε πολλοί και όλοι απαραίτητοι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου