Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Έφυγε από κοντά μας ο Σωτήρης Δημητρίου, συντονιστής του Κοινωνικού Πανεπιστημίου

Πριν από λίγες μέρες, ο Σωτήρης Δημητρίου πήγε να συναντήσει την αγαπημένη του Αλίντα. Οι περισσότεροι από εμάς στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα τον γνωρίσαμε όχι μέσα από τα επιστημονικά του συγγράμματα στην κοινωνική ανθρωπολογία ή τον κινηματογράφο αλλά από τα μαθήματα του Ανοικτού Κοινωνικού Πανεπιστημίου που φιλοξενήθηκαν στη Λαμπηδόνα. Εκεί, εκτός όλων των άλλων, μάς δίδαξε ότι «οι πρωταρχικοί όροι για να γίνει λιγότερο οδυνηρό το πέρασμα από τη βαρβαρότητα της αποδόμησης προς τη μεταδόμηση για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία είναι: πρώτο, η ανασυγκρότηση του κοινωνικού ιστού και της αλληλεγγύης και δεύτερο, η αντιμετώπιση των δομών εξουσίας με βάση την άμεση δημοκρατία και την αυτοάμυνα, χωρίς άσκηση βίας και χωρίς ιεραρχικές δομές που αναπαράγουν την απάνθρωπη κοινωνία της ανισότητας και της βίας». Ειλικρινά θα μάς λείψει.

Λίγες βασικές πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του θα βρείτε εδώ και η πολύ ενδιαφέρουσα συνεισφορά του σε έρευνα για την Κρίση εδώ.
 
 ------------------------------
Ενημέρωση Μάρτιος 2022: Οι ομάδες δημιουργικής γραφής, ξένων γλωσσών, κοινωνικού πανεπιστημίου, latin και δραματοθεραπείας δεν λειτουργούν πλέον. Κρατάμε τις αναρτήσεις για αρχειακούς λόγους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου