Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους φαντάρους και καταδίκης των ναζί


Για ακόμη μία φορά το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος βρίσκεται όχι μόνο στο στόχαστρο του βαθέος κράτους και της δικαστικής εξουσίας, αλλά και της φασιστικής ακροδεξιάς η οποία είναι κομμάτι του συστήματος. Αρχές Αυγούστου ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Η. Παναγιώταρος κατέθεσε στη βουλή ερώτηση προς το υπ. Εθνικής Άμυνας, θέτοντας ζήτημα απαγόρευσης της δράσης του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων "Σπάρτακος".

Αφορμή αποτέλεσε η ακύρωση της -κατά παράβαση του κανονισμού- συμμετοχής άοπλων φαντάρων σε άσκηση με πραγματικά πυρά, μετά από καταγγελίες του "Σπάρτακου". Δεν είναι η πρώτη φορά που η Χ.Α. και ευρύτερα η ακροδεξιά επιτίθενται στο Δίκτυο ελεύθερων φαντάρων "Σπάρτακος". Η Χ.Α. με συχνές δημόσιες αναφορές της, πιέζει στην κατεύθυνση ποινικοποίησης και καταστολής του Δικτύου. Ήδη από το 2010, ο τότε βουλευτής του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης, με ερώτησή του προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, απαιτούσε την απαγόρευση της δράσης του.

Αυτό που τους ενοχλεί είναι η επιτυχημένη εδώ και χρόνια δράση του δικτύου "Σπάρτακος" μέσα και έξω από τα στρατόπεδα, υπέρ των δικαιωμάτων των φαντάρων. Αυτό που ενοχλεί είναι η αντίληψη πως ο φαντάρος είναι ένας πολίτης με στολή και ως εκ τούτου τα δικαιώματά του δεν σταματούν στην πύλη του στρατοπέδου. Το Δίκτυο ελεύθερων φαντάρων "Σπάρτακος", έχει συνδράμει στην οργάνωση της πάλης των στρατευμένων τόσο για τα δικαιώματα τους, όσο και ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και την εμπλοκή του στρατού στην καταστολή του "εσωτερικού εχθρού" (δηλαδή των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων).

Ως Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκτυο ελεύθερων φαντάρων "Σπάρτακος", στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φαντάρων, που τον θεωρούμε και δικό μας αγώνα!


για περισσότερα διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου