Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση του ΚΠΚΒ: Αναβολή της πεζοπορίας στον Υμηττό


Επειδή οι έκτακτες συνθήκες (lockdown) που επιβλήθηκαν στερούν τη δυνατότητα συμμετοχής στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου και των συλλογικοτήτων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, η πεζοπορία αγώνα και ενημέρωσης στην κορυφή του Υμηττού που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 8 Νοέμβρη αναβάλλεται.

Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο lockdown έχοντας ήδη την εμπειρία του προηγούμενου: Κανένα μέτρο δεν πήρε η κυβέρνηση για να ενισχύσει την δημόσια περίθαλψη και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αντίθετα βρήκε ευκαιρία να καταπατήσει ελευθερίες και δικαιώματα δεκαετιών, να σκορπίσει εκατομμύρια σε κολλητούς καθώς και να ψηφίσει απαράδεκτους νόμους ανάμεσα στους οποίους και το γνωστό ως «περιβαλλοντοκτόνο» νόμο Χατζηδάκη που χαρίζει γη και ύδωρ στους εμπόρους της φύσης.

  1. Λέμε ΟΧΙ στις Ανεμογεννήτριες που έχουν ήδη καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος των βουνών και νησιών μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την συνέχιση αυτής της λεηλασίας ούτε στον Υμηττό, ούτε στα υπόλοιπα βουνά της χώρας. Το τί ενέργεια θα έχουμε και πως, είναι μια απόφαση που αφορά εμάς την κοινωνία και όχι τους επιχειρηματίες.
  2. Λέμε ΟΧΙ στους περιβαλλοντοκτόνους νόμους που εμπορευματοποιούν τα δάση, τα βουνά και κάθε ελεύθερο δημόσιο χώρο. Είναι δική μας υπόθεση να καταργήσουμε αυτούς τους νόμους, είναι δική μας υπόθεση η προστασία των δασών, των ακτών, κάθε ελεύθερου χώρου.
  3. Η επιδημία του covid ήρθε να μας υπενθυμίσει με τραγικό τρόπο την κατεπείγουσα ανάγκη αλλαγής του τρόπου παραγωγής και κατανάλωσης, την ανάγκη για έναν ριζικό κοινωνικό μετασχηματισμό όπου στη βάση του θα έχει τις ανάγκες των ανθρώπων κι όχι αυτή της παραγωγής κερδών.
Θα πρέπει να μείνουμε σε εγρήγορση, να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να αναζητήσουμε και νέους τρόπους αντίστασης και δράσης. Για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της πεζοπορίας θα επανέλθουμε με νεότερη απόφαση επανεκτιμώντας την κατάσταση.

ΟΧΙ LOCKDOWN στον Υμηττό.
LOCKDOWN στις ανεμογεννήτριες και σε όσους επιβουλεύονται το βουνό μας.


6 Νοεμβρίου 2020

Η συνέλευση του ΚΠΚΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου