Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Σάββατο 9 Απριλίου 2022 στις 9 μ.μ.: Συναυλία με τους ΚώΓιαΜαν

 ΚώΓιαΜαν

Ζωντανά στη Λαμπηδόνα

Το Κοινωνικό - Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα σας προσκαλεί στη συναυλία των ΚώΓιαΜαν που θα πραγματοποιηθεί στη Λαμπηδόνα το Σάββατο 9 Απριλίου και ώρα 9 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη (με προαιρετική συνεισφορά)!
 
Λίγα λόγια για το συγκρότημα
 
Η αρχική ιδέα των ΚώΓιαMan δημιουργήθηκε τυχαία πάνω στο πατάρι ενός live λίγο μετά την καραντίνα (με ότι αυτό συνεπάγεται) απ’ τον Κώστα Τσαρούχη (ούτι) και τον Μανώλη Χριστοδούλου (κανονάκι). Όντες και οι δύο ανοιχτοί σε πειραματισμούς με ηλεκτρικό ήχο, ξεκίνησαν να δημιουργούν έναν δικό τους ηχόχρωμα παίζοντας κομμάτια γνωστά απ’ το ρεπερτόριο της ρεμπέτικης αλλά και της ευρύτερης μουσικής της Ανατολικής Μεσογείου. Χρησιμοποιώντας πετάλια τα οποία αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό το συνηθισμένο ηχόχρωμα των οργάνων (κανονάκι, ούτι) δημιουργούν ένα ηχοτοπίο που έχει αναφορά στο χθες αλλά και στο σήμερα. Στην συνέχεια προστέθηκε και ο Γιάννης Ριζόπουλος με το υβριδικό αυτό σετ κρουστών το οποίο ολοκλήρωσε - απογείωσε τον ήχο του σχήματος και κάπως έτσι απ’ τα αρχικά και των τριών δημιουργήθηκαν οι ΚώγιαMan.
Στην ουσία αυτό το project είναι μια απ’ τις ζωντανές αποδείξεις ότι αυτό που λέμε παράδοση είναι κάτι ζωντανό το οποίο μεταβάλλεται με τα χρόνια και όχι κάτι παγιωμένο και ξεπερασμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου