Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Η εργοδοτική αυθαιρεσία συντρίβει ζωές, μπορούμε να την σταματήσουμε. Άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης από τα ΟΚ Anytime Markets!

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου απολύθηκε από τo «OK! Anytime Markets» στο Βύρωνα εργαζόμενη μονογονεϊκής οικογένειας, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού! Αιτία της απόλυσης ουσιαστικά δεν υπάρχει, αφού μέχρι την περασμένη Τετάρτη που έγινε η απόλυση δεν είχε γίνει καμία νύξη στην εργαζόμενη, ούτε είχε γίνει κάποια παρατήρηση ή επίπληξη. 

Όπως είναι γνωστό στη συγκεκριμένη αλυσίδα με την επωνυμία «OK Markets» τα καταστήματα είναι ανοιχτά 7 μέρες την εβδομάδα, από το πρωΐ, μέχρι τις 11 μ.μ. Οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε καθεστώς πασπαρτού όπως οι ίδιοι λένε, είναι εργαζόμενοι για όλες τις δουλειές και τις ανάγκες της επιχείρησης. Από πόστο σε πόστο, στο ταμείο, στα ράφια, στην εξυπηρέτηση πελατών, στην καθαριότητα, παντού. Στο τέλος του μήνα, το συνηθισμένο είναι να παίρνουν  μισθό μέχρι 800 ευρώ κλειστά. Δεν πληρώνονται από τον εργοδότη ούτε υπερωρίες, ούτε αργίες, ούτε νυχτερινά. Υπάρχουν περιπτώσεις που εργαζόμενοι τελειώνουν το ωράριο τους στις 11 το βράδυ και το πρωί στις 6:45 βρίσκονται στο πόστο τους για να ανοίξουν τα καταστήματα. 

Καταγγέλλουμε την απόλυση και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης! Καλούμε πολίτες, συλλογικότητες, σωματεία και μαζικούς φορείς του Βύρωνα, να σταθούν στο πλευρό της. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που μας καταδικάζει να ζούμε στην ανέχεια, να δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα σε συνθήκες που καλπάζει η ακρίβεια, να εργαζόμαστε σε σύγχρονες γαλέρες. Είναι η ίδια πολιτική που θρέφει την εργοδοτική ασυδοσία! 

Η απολυμένη εργαζόμενη δεν είναι μόνη της! 

Όπλο μας, η αλληλεγγύη μας! Να παρθεί πίσω η απόλυση! 

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου καλούμε στις 11 πμ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το “OK! Anytime Markets” (Χρυσοστόμου Σμύρνης και Βουτζά). 

Πολίτες και συλλογικότητες του Βύρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου