Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

"Επαναστατικές Συγγένειες: τα κόκκινα και τα μαύρα αστέρια μας" (Ο. Besancenot, M. Löwy), βιβλιοπαρουσίαση-σχολιασμός Γ. Ανδρουλιδάκης, Ν. Κατσιαούνης,Τετάρτη 22 Μάρτη, 8.15 μ.μ.



To Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου Επαναστατικές Συγγένειες Τα κόκκινα και τα μαύρα αστέρια μας των Olivier Besancenot και Michael Löwy στη Λαμπηδόνα, Τετάρτη, 22/3, 20.15.
Θα μιλήσουν οι Γιάννης Ανδρουλιδάκης και Νίκος Κατσιαούνης.

Η ιστορία του εργατικού κινήματος αφηγείται με λεπτομέρειες τις διαφωνίες, τις διαμάχες και τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους μαρξιστές και τους αναρχικούς. Οι οπαδοί των δύο ρευμάτων δεν παραλείπουν να καταπιάνονται με θεωρητικά ή ιστοριογραφικά κείμενα με τα οποία καταγγέλλουν τις αθλιότητες του αντιπάλου. Ορισμένοι από αυτούς κατέληξαν να είναι ειδικοί σε αυτήν τη διαδικασία ηθικής «εκτέλεσης» του άλλου. Στον αντίποδα βρίσκεται το βιβλίο των Ολιβιέ Μπεζανσενό και του Μικαέλ Λεβύ που εκφράζει το αίτημα για σύγκλιση των δύο ιστορικών ρευμάτων του επαναστατικού εργατικού κινήματος σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση: "Η προσδοκία μας είναι το μέλλον να είναι κόκκινο και μαύρο: ο αντικαπιταλισμός, ο σοσιαλισμός ή ο κομμουνισμός του 21ου αιώνα, πρέπει να στηριχθεί σε αυτές τις δύο πηγές ριζοσπαστισμού. Εμείς θέλουμε να σπείρουμε τον σπόρο του ελευθεριακού μαρξισμού, με την ελπίδα να βρει γόνιμο έδαφος για να αναπτυχθεί και να δώσει φύλλα και καρπούς".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου