Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Για την επίσκεψη των Γερμανών συντρόφων στις 29/9/2019

Κοινωνικό – Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα

Για την επίσκεψη των Γερμανών συντρόφων στις 29/9/2019


Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, το Κοινωνικό – Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα υποδέχθηκε στο χώρο της Λαμπηδόνας μία ομάδα εννέα γερμανών συντρόφων, μελών της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Έλληνες.

Η επίσκεψη αυτή ήταν μέρος μιας σειράς συναντήσεων στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, στην Ελλάδα και στη Γερμανία, με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα κατά τις οποίες ανταλλάχθηκαν απόψεις για τα προβλήματα των εργαζομένων, αφενός, αλλά και της πορείας των κινημάτων και των κοινωνικών αγώνων στις δύο χώρες.
 

Οι εννέα γερμανοί σύντροφοι, μαζί με μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο και του Κοινωνικού – Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα, απέτισαν φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες αντιφασίστες Βυρωνιώτες αγωνιστές που εκτελέσθηκαν από τους Ναζί στις 7 Αυγούστου 1944.
 

Στο χώρο της Λαμπηδόνας, ανταποκρινόμενοι στο ενδιαφέρον των γερμανών συντρόφων για την κατάληψη του Κοινωνικού – Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα, παρουσίαστηκε, από μέλη του Κ.Π.Κ.Β., η ιστορία και οι δράσεις του Κοινωνικού – Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα από το 2011 μέχρι και σήμερα. 

Ακολούθησε συζήτηση με θέματα που άπτονται της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας στην οποία εξέχουσα θέση είχαν το πρόβλημα στέγης στη Γερμανία και το αντίστοιχο κίνημα καταλήψεων αλλά και το ζήτημα της αναβίωσης του φασισμού και της αντιμετώπισής του.
Το γεύμα που ακολούθησε επιστέγασε μια μέρα γεμάτη από συντροφική διάθεση κρατώντας ανοικτή την προοπτική ενός καλύτερου κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου