Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Ανακοίνωση για την εμφάνιση των Bola Suriana

Ανακοίνωση


Για την εμφάνιση των BOLA SURIANA


Bola Suriana είναι το όνομα που είχε ο στρατός του Εμιλιάνο Ζαπάτα στον πόλεμο κατά του δικτάτορα Ντίας στο Μεξικό του 1910.

Με όνομα "βαρύ σαν ιστορία" αλλά και εξίσου βαριές μουσικές αποσκευές, οι Bola Suriana, η μεξικάνικη μπάντα που κλείνει 30 χρόνια πορείας στους δρόμους της λατινοαμερικάνικης μουσικής παράδοσης, ανέβηκε στη σκηνή του Κοινωνικού - Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα στη Λαμπηδόνα το περασμένο Σάββατο στις 12 Οκτώβρη για μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη δολοφονία του Εμιλιάνο Ζαπάτα. Τους συνόδευαν η Martha Moreleon και ο Alejandro Diaz, πολύ γνωστοί κι οι δυο, λατίνοι καλλιτέχνες που ζουν στην Ελλάδα.

Οι Bola Suriana έπαιξαν τα τραγούδια τους μεταφέροντάς μας στο μουσικό τους σύμπαν, με κιθάρες, φλογέρες, μπιγουέλα και ρακίντο και τις τόσο αρμονικά ταιριασμένες φωνές τους. Από τον κοινωνικοπολιτικό στίχο ως τον ερωτικό, μ΄ένα στυλ προσωπικό και ταυτόχρονα παραδοσιακό, μας «ανάγκασαν» άλλοτε σε κατανυκτική σιωπή κι άλλοτε σε αλεγρία και μας θύμισαν πως η μουσική μπορεί να ευαισθητοποιεί κοινωνικά την ίδια στιγμή που δονεί και σωματικά.

Οι Bola Suriana ήρθαν για πρώτη  φορά στη Λαμπηδόνα, μα σίγουρα, μετά το περασμένο Σαββατόβραδο, δεν ήρθαν για τελευταία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου